fredag 25. januar 2019

2 effektive sparetips som kan gjøre lånet unødvendig

Mange tar opp forbrukslån når de får uforutsette utgifter, eller når de vil finansiere noe så raskt som mulig. Du kan unngå å låne ved å spare, men da må du kanskje øke likviditeten din. Her er fem meget effektive sparetips som hjelper på akkurat dette.



Sparing kan gjøre at du unngår lån.

Passer også for deg som vil redusere gjelden 

Sparetipsene er ikke bare egnet til de som trenger mer likviditet på månedsbudsjettet. Alle tipsene er ypperlige måter å skaffe seg penger nok til ekstra innbetaling på gjelden. Å redusere gjelden er en av de beste sparemetodene som finnes. Du får alltid positiv avkastning, du har null risiko, og du gir deg selv bedre råd i fremtiden. 

Tipsene kan dermed brukes selv om du ikke sparer til noe spesielt, eller har et spesifikt lånebehov. De pengene du får til overs bruker du i stedet til å betale ned ekstra på din eksisterende gjeld. Start i så fall alltid med den dyreste gjelden først, så får du best effekt økonomisk.

Refinansier smålån og kredittgjeld 

Det finnes alltid et lån med bedre betingelser. De som gidder å følge med på lånemarkedet, og som refinansierer så snart de får bedre rentetilbud, reduserer lånekostnadene kontinuerlig. Det lønner seg sjelden å være lojal mot bankene, uansett hvilken lånetype. Har den lokale sparebanken lavere renter enn boliglånet du har i DNB? Flytt lånet! 

Refinansiering er spesielt gunstig for de som har flere forbrukslån og kredittkortgjeld. Det er mange som i dag er i en slik situasjon. Der er forskjellene på dyre og billige renter ofte enorme. Gjeld fra et kredittkort kan koste deg for eksempel 35% i året, mens boliglånet koster helt ned mot 2%. Selv usikrede forbrukslån er mye billigere enn smålån og kredittkort, med renter helt ned mot 6,5%. Samle sammen gjelden i ett enkelt lån, så sparer du på både rentene og gebyrene. Du får med informasjon om slik forbrukerfinansiering på http://forbrukslån.no

Spar i BSU 

Har du fast inntekt over 75 000 kroner i året, og er under 34 år, bør du absolutt vurdere å spare i BSU. Der får du ofte renter som gir positiv avkastning, til tross for at konsumprisindeksen ofte spiser opp rentene på en sparekonto. KPI har de siste 12 månedene ligget på omtrent 3,1%, noe som anses som høyt, mens de beste BSU-kontoene kan ha renter opp mot 4%. Reduseres KPI i årene fremover vil avkastningen bli enda bedre. 

I tillegg får du en skattefordel på 5 000 kroner per år, så fremt du sparer maksimumsbeløpet på BSU-kontoen (25 000 kroner per år). Disse ekstra pengene kan brukes til å redusere gjelden ytterligere, og dermed får du enda større effekt på sparingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar